Vimmerby - HF Linköping 3-3

Det blev tillslut en poäng i hemmapremiären. Men det ska till ett tapp till 3-0 även denna
match innan vi gör mål. Riktigt starkt att vi lyckas vända 3-0 igen men även lite slarvigt att
tappa till 3-0 två matcher irad. Jag tror att vi hade vunnit denna match om vi inte hamnat i
sånt underläge. Vi är det bättre laget större delen av matchen, men kan inte trycka dit
puckfan. Tror inte vi haft så här mycket lägen nån match denna säsong som skotten 47-28
talar för.

Vi börjar första perioden som vanligt med att släppa in första pucken. Vi tappar markering
efter tekning och en linköpingsspelare blir ren framför mål och gör inga misstag. Vi får
sedan spela ett par boxplay och i ett av dom gör dom 0-2. Eriksson står i backposition och
får till ett mäktigt slagskott i nättaket. Men vi har även chanser och det är en jämn period som
Linköping bara var lite mer effektiv i.

Andra perioden är även den en jämn historia som slutar 0-0. Jag tycker dock vi har lite hetare
lägen och 1-0 till oss hade nog varit mest rättvist. Vet inte hur många puckar vi hade runt
mållinjen som bara ska in i mål. 2-0 till gästerna även efter andra alltså.

Den tredje perioden är helt och hållet våran. Men vi får en jobbig början när Linköping kan
utöka till 3-0 redan efter 4 minuter. Men vi reducerar redan en minut senare då Jaensson står
bakom kassen och spelar fram Petter Adolfsson. Vi får mycket energi efter detta mål och
pressar Linköping ordentligt. Dom drar på sig mycket utvisningar och vårt powerplay som funka
såbra borta mot Dalen fortsätter att ge utdelning. Erik Johansson slår in 2-3 på en retur från
Martin Modigs. Vi har nu precis allt och Jim Nordh som varit alert hela matchen med mycket
lägen får tillslut sätta en kasse. Mitt i slottet får han pass av Jaensson och med inte ett så hårt
men välplacerat skott är det kvitterat. Nu är Linköping på dekis och drar på sig utsvisningar till
höger och vänster. Vi skapar mycket lägen men kan tyvärr inte få in nån segerpuck.

Med tanke på att vi ligger under med 3-0 med bara 15 minuter kvar av matchen så får vi väl
vara nöjda med en poäng. Men tillsett över hela matchen tycker jag det är vi som styr matchen
och har dom hetare lägena. Tills på söndag får vi se till att vara vakna direkt och inte ge