En helg i Grästorp.

Så var man hemma igen efter ett par dagar i Grästorp. Vi kom hem igår runt 12 på natten
och man var ganska mör i kroppen och trött efter 3 matcher på 2 dagar. Jag gjorde helt klart
ett väldigt dåligt val av plats i bussen då jag satt mitt emot killen med mest överenergi i
världen. Robin Stolt. Han lät inte många i den främre delen av bussen få nån sömn.
Gabor som inte hade nån erfarenhet av Stolt sen innan var märkvärt irriterad efter resan
ner till Grästorp. Vi förstår han.

Det bar av mot Grästorp kl.08.00 från Tigerkulan i Lördags morse.
Vi åkte ner med tre femmor plus en. Ingen av dom tre Västerviksspelarna
som varit med tidigare matcher var med, varför vet jag inte.
Vi saknade även Peter Gustavsson som varit på liten semester och Jaensson var inte
heller med. Ingen utav dom spelare som börjat träna igen som t.ex Wideen var inte heller
med ner till Grästorp.
Det var alltså ganska ungt lag som ställde upp i träningscupen. Men jag tyckte alla skötte sig
bra trots enbart förluster. Det är även ganska svårt att få alla delar i spelet att stämma när det
är olika folk med i varje match. Jag hoppas att dom kan spika truppen denna vecka så vi kan
börja spela ihop oss ordentligt inför seriepremiären som är om mindre än tre veckor.

Lite kort om matcherna.
Vi började helgen mot Bäckens HC där vi verkligen satt kvar i bussen när första perioden
började. Vi spelade väldigt svårt och Bäcken gick ifrån till 3-0.
I andra perioden spelar vi bättre och lyckas gå ifatt till 3-2. I sista perioden gör dom ganska
tungt 4-2 men vi lyckas komma igen och trycka dit 4-3. Tyvärr så släpper vi in ännu ett mål
och tar ut målvakten. Men istället för att vi reducerar gör dom 6-3 i tom kasse.

Matchen mot Nässjö blev väldigt målrik. 18 mål blev det utdelat 10 för Nässjö och 8 för oss.
Matchen startade kl.08.00 på morgonen och det märktes ganska väl i försvarspelet hos
båda lagen. Men det var vi som startade bäst och ca 10 min in i första leder vi med 3-0.
Men sedan kommer deras första mål och vi kollapsar totalt. Nässjö lyckas göra 4 raka mål
och vi går alltså i periodvila i underläge..
Resten av matchen är det chanser åt båda håll hela tiden och i slutet av matchen tar vi ut
målvakten två gånger men tyvärr gör Nässjö mål i öppen bur båda gångerna.

Sista matchen spelade vi mot hemmalaget Grästorp.
Jag tycker vi gör vår bästa match och det är mot bästa laget som inte förlorade någon match
under helgen. Men det är dom som gör 1-0 i första perioden i pp men vi lyckas kvittera ganska
fort. Dom gör sedan även 2-1 och så slutar första. I andra perioden är det vi som spelar bäst
hockey långa stunder och kvitterar även för andra gången. Tyvärr släpper vi till bakåt igen och
Grästorp tar ledning med 3-2. Men vi ger oss inte och 3-3 kommer efter fint klappklapp spel
innan Simon Svensson kan stötta in pucken.
Tredje perioden blir den sämsta i matchen för vår del och Grästorp gör även 4-3 och 5-3 en bit
in. 5-3 målet däremot var aldrig ens inne som jag själv såg på nära håll och även många andra.
Jag gillar inte att klaga på domarn men denna var nog den sämsta jag haft och inte bara pga av
att han dömde mål i detta lägen utan hela hans insats. Otroligt ojämn nivå och absolut ingen
vilja att diskutera med spelarna.
Matchen slutar sedan 6-3 efter att kraften gått ur oss totalt efter det feldömda 5-3 målet.

Jag tycker över det hela vi gör en godkänd insats i helgen men jag tror även många kan höja
sig lite mer. Jag själv tycker jag inte gjort några jättematcher t.ex. Även juniorerna som varit
med tror jag kommer höja sig ganska mycket varje match dom får vara med och få lite
mer rutin. Inte för att dom varit dåliga hitills utan snarare blivit positivt överaskad.

Nu hoppas jag allt löser sig med laget under kommande vecka så vi kan fokusera på vårat spel
och inte på hur truppen kommer se ut. Med tillkommande Jaensson, Wideen, Hermansson,
Franzen och förhoppningsvis nån mer back på ingång tycker jag det ser intressant ut.

Nu har vi en veckas träning innan nästa match hemma mot Motala på söndag.

Mindre roligt under helgen var att Erik Karlsson fortsatte att bevisa att han verkligen förtjänar sin
förstaplats i listan "Världens Kaxigaste -93or".

#16

Grästorp nästa

Ännu en fredagsträning avslutad och imorn är det dags för avresa mot Grästorp.
Idag körde vi igenom lite av allt och Jaensson gjorde sitt andra pass med full utrustning
för säsongen(första igår).

Vi kommer åka med väldigt ungt lag till Grästorp. Saknas gör Peter Gustavsson och Jaensson
kommer inte göra sina första matcher i helgen heller. Är inte heller säker på om dom tre
vikspelarna Ulvbane, Jillehed och Skännestig ska med. Sen kommer inte heller nån utav dom
som börjat träna denna vecka Franzen, Wideen och Strömdahl att följa med.
Så det kommer bli tufft i helgen men vi har många hungriga juniorer som kommer klara
av detta bra.

Vi kommer möta Bäcken på lördag och Nässjö och Grästorp på söndagen.
Alla matcher är full-längd 3x20 min så det kommer bli jobbig helg.

#16

Vimmerby - Värnamo 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Tyvärr så inkasserar vi våran andra förlust på onsdagskvällen.
Men det är med ljusår bättre spel än mot Åseda senast.
Idag har vi funkande uppspel och bra tryck i Värnamos zon väldigt ofta.
Jag tycker vi är värda minst 1 pinne i denna match.

Det är vi som börjar bäst i första perioden och skapar flera lägen direkt.
Men tyvärr är det Värnamo som tar ledningen i sitt nästintill första anfall
när en går in direkt efter blå och får till ett riktigt bra slagskott som är
svårtagen för Gabor i mål.
Efter deras mål kommer våran sämsta period i hela matchen.
Det är hönsgård i våran zon så fort dom kommer in över blå och dom kan
även utöka till 1-2 efter räknefel och en back kan skjuta in deras andra
mål för kvällen. Perioden slutar 1-2 och vi spelar bra framåt men uselt bakåt.

Andra perioden är en jämn historia och det är chanser åt båda håll.
Känns som båda lagen är bra offensivt men väldigt osäkra i försvarszon.
Dock drar dom på sig en hel del utvisningar och vi får även spela 5 mot 3
ett bra tag. Där tycker jag vi ska kunna göra 2-2 men vi har inte heller tränat
nåt alls på det så det kommer nog. Perioden slutar ganska rättvist 0-0.

I sista är det vi som håller i taktpinnen hela perioden igenom.
Vi skapar väldigt mycket lägen och är ofta långa stunder i Värnamos zon.
Jag tycker nog detta var våran bästa period hittils på försäsongen och tråkigt
att vi inte kan få sätta dit nåt. Värnamo har endast lite kontringar då och då
men inget direkt jättefarligt.

Med tanke på våran ganska dåliga första period bitvis och våran starka
sista hade nog lika iaf varit mest rättvist.

Nu tränar vi två dar irad för att på Lördag morron åka till Grästorp på
träningscup. Där vi kommer lira 3 matcher.

#16

Inför VH -Värnamo

Idag var de träning innan match igen. Vi spelar hemma mot Värnamo 19.00 imorn.
Vi har tränat ganska mycket uppspel och endel powerplay/boxplay nu i veckan så
hoppas de kommer synas imorn.
Det kommer bli mycket tuffare motstånd imorn än senast borta mot Åseda.
Hoppas vi kan få igång vårat spel och inkassera våran första vinst.
Är inga större ändringar i laget tills imorn mot senast.
Dom tre VIK-spelarna kommer vara med även imorn.

Lite om laget i övrigt så gjorde Wideèn och Strömdahl sitt första träningspass idag.
Wideèn har vad jag förstått bestämt sig för att lira denna säsong.
Verkar även som att Hermansson lutar åt en fortsättning och kommer väl troligen
börja träna så fort fotbollen är över skulle jag tro.
Strömdahl däremot vet jag inte om han bara ska vara med och testa lite hur det är med
foten m.m så får väl se hur det blir med spel för honom.
Franzen har inte varit och tränat på ett tag men vad jag hört från andra i laget som snackat
med han ska han spela iår med.
Sen snackats det väl med backen Jonas Nord för fullt och hoppas han skriver på för oss.
Hur det blir med spelarna från Västervik är det väl inte helt klart heller hur det kommer bli
för om dom ska spela med oss hela säsongen så måste dom ju även träna med oss.
Men dom ska väl vara med oss och spela sålänge nu så får vi se hur det blir i framtiden.
Så jag tror vi kommer få riktigt slagkrafigt lag iår tillslut med.

Vimmerby - Värnamo 19.00 Vimmerby Ishall

Välkomna!

#16

Åseda - Vimmerby 5-5 (0-2, 5-2, 0-1)

Man är ju inte så jättesugen på skriva blogginlägg efter 5-5 mot Åseda.
Vi gör sett över hela matchen en ganska tam insats. Vi spelar alldeles för svårt
i alla lägen och i närkamperna för snällt.

I första perioden börjar vi riktigt dåligt dom första 5-6 minuterna och verkar inte
veta att det är matchdag. Det är hönsgård i försvarszon och vi kan vara glada att inte
Åseda får in någon puck. Sen får vi några powerplay och rycker upp oss ganska mycket
och kan göra både 0-1 och 0-2 genom Erik Johansson och Simon Svensson.

Andra perioden börjar ganska bra som första avslutades. Peter Gustavsson trycker dit
0-3 nästan direkt efter nedsläpp genom ett fint slagskott. Vi forsätter spela ganska bra dom
första ca 6 minuterna och går även ifrån till 0-4 genom Filip Jillehed.
Efter det vet jag inte vad vi håller på med. Dom får energi efter deras 1-4 och vi faller ihop totalt.
Vi släpper in 5 raka mål och spelar som ett F10 lag. Riktigt dålig andra period av oss alltså.

I tredje perioden rycker vi upp oss något och dom första 10 minuterna har Åseda inte mycket
tid i våran försvarszon. Vi gör även 5-5 efter att junioren Erik Karlsson fått göra sitt första
A-lagsmål. Vi får tyvärr inte in nån ledningspuck och kunde även åkt på en förlust då Åseda fick
spela 5 mot 3 i slutet av perioden.

Vi måste rycka upp oss rejält tills på onsdag om vi ska kunna röra Värnamo.
Dock tycker jag inte man ska lägga för mycket vikt vid träningsmatcher då man kommer ihåg
för t.ex två år sen då vi förlora väldigt många matcher därav några var mot div.3 motstånd.
För att sedan vara med om kvalplatser uppåt tills sista matcherna i serien.
Jag tror vi kommer få ihop laget bra iår tillslut ändå.

För övrigt har nr.25 haft en tung vecka. Enda dagen han skulle få vara ledig i lördags så ställer
han upp som den lagspelaren han är och spelar i B-lagsmatch i Lojal. Och vad får han för det?
Han får en fibrilt löpande Håkan 57 år som 25an omöjligt ska kunna hänga med. 5-1 förlusten
är ett faktum.

Nu har vi en tungt vecka framför oss med träningscup lördag till söndag där vi kommer spela
3 matcher. Vi har även hemmamatch mot Värnamo på onsdag och sedan träning resten
av dagarna i veckan.

#16

VH-spelare i Final igen!

Idag spelade Småland-Göteborg semifinal i Tv-pucken.
Småland vann med 2-1 och VH-fostrade Linus Hultström (började plugga
på hockeygymnasium i LHC iår)gjorde de avgörande 2-1 målet.
Den andre är forwarden Markus Modigs, som oxå han börjat plugga på
hockeygymnasium i LHC nu i höst.
Förra året hade VH hela fyra stycken spelare i Tv-puckslaget som vann allting.
Och iår har alltså VH två stycken med i laget som spelar final imorn.

11-2. Vi har ju änsålänge inte full trupp och hoppas få klart med några fler
men ska fortfarande kunna föra matchen mot Åseda tycker jag.

Vi kommer spela med ungefär samma lag som senast:
Erik Johansson är tillbaks igen efter sjukdom.
Kim Lindman träna inte idag vet ej om han ska vara med på söndag.
Västervikstrion Skännestig, Jillehed och Ulvbane är med som senast.

Jaensson var på is för första gången idag. Dock inte med full utrustning utan
bara skridsko och klubba för att känna lite på det.
Jaensson får för övrigt sin tröja nr15 upphissad i taket i morgondagens match
hemma mot Leksand för sin långa tid i IK Oskarshamn. Jaensson blir den andre
någonsin som får sin tröja upphissad i Arena oskarshamn. Stort!

#16

VIK - VH 8-2 (4-0, 2-2, 2-0)

Det blev förlust borta ikväll mot Västervik. Matchen slutade 8-2 och det är väl
minst det dom ska vinna med mot våran just nu tunna trupp som lika gärna
skulle kunna vara ett juniorlag åldersmässigt.

Första perioden spelar vi med lite för mycket respekt för vik och gör våran
sämsta period. Västervik går ifrån till 4-0 varav hälften är lite skitmål.
Dom är värda ledningen men dom hade inte spel i våran zon hela
perioden som kanske 4-0 indikerar. Vi hade även 2-3 boxplay i första.

I andra så spelar vi mycket bättre och vågar även anfalla mot i första då vi var
nöjda med att endast dumpa över röd. Vi får även med oss några powerplay och
Philip
Skännestig lyckas sätta 5-1 till oss i ett av dessa.
Dom sista ca 8 min av andra perioden tycker jag att vi är det bästa laget och har
några fina lägen att trycka dit tvåan. Den kommer också efter en superbjudning
på egen blå av en Västerviksback så två av våra spelare blir helt rena och gör inga
misstag. 5-2 och Philip Skännestig gör alltså sin andra kasse för kvällen.
I slutminuterna gör Västervik tyvärr 6-2 och perioden slutar 2-2.

I sista perioden spelar vi fortsatt ganska bra och skapar lika mycket lägen som
Västervik. Perioden slutar 2-0 till Vik tillslut mest pga att deras forward är ganska
skickliga och väldigt effektiva.

Jag tycker över det hela vi gör en helt godkänd match. Det är vår andra för säsongen
och vi har haft 5 träningar och 1 match. Mot Vik som varit på is över en månad.
Vi har även som sagt långt ifrån spikad trupp och i dagens startande lag fanns 6 stycken
födda på 90-talet varav flera -93. Vi saknade även Erik Johansson och Jaensson t.ex.

Vårat spel var även det betydligt bättre sen i söndags. Vi hade bättre uppspel och skapade
ganska mycket chanser och om det varit längre in i säsongen hade vi nog gjort fler än
2 mål i en sån här match. Några av Västerviks mål hade även ganska mycket tur inblandat.

Västervik var såklart det bättre laget över hela matchen och gick kanske inte på 100% men
när vi har det laget vi har idag mot deras div.1 lag så tycker jag man kan förvänta sig mer.
Tror Viks backar kan bli ganska uppsnurrade i vinter, tycker det var ganska tunt på den fronten.

Nu blir det ladda om inför Åseda borta på Söndag  och innan dess träning Torsdag-Fredag.

#16

inför VIK - VH

Idag hade vi träning inför säsongens troligen enda derby mot VIK.
En ganska lätt träning där vi nästan bara nötte uppspel och styrspel.

Imorn kommer vi åka med 3 istället för 4 femmor som senast.
Så blir mer speltid åt alla och det gillar man alltid.
Tyvärr så var Erik Johansson även borta idag pga att han varit förkyld och haft lite
feber senaste dagarna. Oklart om han kommer spela.
Jaensson är inte heller klar för spel än, dom två skulle verkligen behövts i vår i övrigt
ganska tunna trupp för tillfället. Hoppas Erik mår bättre imorn.
Vi kommer alltså med väldigt ung trupp och det kommer bli tufft att möta ett div.1 lag.
Men det är bara träningsmatch och det viktigaste är att träna på vårat spel.

Jag skulle vilja säga att resultatet är oviktig men mot VIK är det bara vinst som gäller
vare sig det är serie eller försäsong.

Men om bara våran keeper håller tätt så lovar jag att göra några strutar, jag menar de är
ju Västervik vi möter hur svårt kan de vara.

#16

Måndagsträning och ...

Måndagsträning och dagen efter första matchen iår.
Var lite folk som fått lite förkylningar så idag var vi en man mindre
en fyra femmor. Men jag tror dom flesta är tillbaks imorn för träning dan
innan derbyt mot Västervk.
Idag körde vi lite fys innan ispasset och sedan ett pass med ganska mycket
uppspel bl.a. Det behövs de slippas ganska mycket på innan serien startar.

Har inte så mycket mer att skriva om ikväll förutom att jag själv iaf är sugen på
onsdag kväll. Alltid skoj att spela derby mot vik, jag läste även att vik har ganska
många spelare på skadelistan och det kan vara bra med lite handikapp för vår
unga trupp! :)

Fint att elitserien drar igång nu i veckan med. Mindre skoj däremot att vara brynäsare
med deras ganska tunna trupp iår. Får verkligen hoppas nyförvärven levererar.

#16

Vimmerby - Nässjö 3-4

Det blev tyvärr förlust i första träningsmatchen för säsongen med 3-4.
Vi spelar för dagen med fyra hela femmor och om jag räknat rätt gjorde 8 stycken
sin första A-lagsmatch i karriären. Vi hade med 3 st spelare från Västervik,
Jillehed (F), Skännestig (F) och Ulvbane(B). Hampus Svensson skulle även varit
med men har bestämt sig för flytta tillbaks till Oskarshamn.

Första perioden tycker jag är våran bästa och vi spelar enkelt och har stundtals bra
tryck i deras zon. Vi tar även ledningen 1-0 genom styrning av Simon Svensson.
Vi fortsätter spela mycket bra för att vara första perioden denna säsong och håller det hela
perioden ut. Tyvärr kvitterar Nässjö efter en felträff som ställer Alexander Johansson i mål
som stod halva matchen, andra halvan stod Gabor Csomortani.

Våran andra period är vår klart sämsta i matchen. Vi spelar svårt och drar på oss en del
onödiga utvisningar. Nässjö får spela många 5 mot 4 och även ett par 5 mot 3.
Det är jobbigt att spela mycket box och Nässjö går rättvist fram till 1-3 inför sista.

I tredje perioden rycker vi upp oss lite igen och spelar enklare och får lite mer spel i
Nässjös zon. Vi reducerar till 2-3 genom en snygg backhand i nättaket av junioren
Petrus Elgsten som förra året spelade juniorhockey i mörrum. Vi fortsätter spela bra men
tyvärr utökar Nässjö till 2-4 efter slarv i egen zon. Det resultatet står sig fram till slutminuterna
då vi tar ut målvakten och jag själv kan trycka in slutresultatet 3-4.

Tycker vi gör en helt okej match för att vara första denna säsong. Vi har bara haft 3 ispass innan
idag så går inte ställa för stora krav heller. Är en hel del slarv och lite problem med uppspelen
men detta har vi inte hunnit träna på knappt alls.
Tråkigt att förlora mot ett väldigt blekt Nässjö som ändå varit på is i mer än en månad. Tror dom
kommer få det väldigt svårt i vinter.

Svårt att säga nåt om dom try-out spelarna men den jag var mest imponerad av var backen
Jonas Nord som jag tyckte gjorde en riktigt bra insats. Han hoppas jag verkligen väljer VH,
speciellt med våran backbrist just nu.

Nu tränar vi måndag o tisdag för att på onsdag försöka ge Västervik en redig match i Tjusthallen.

#16

Träning innan match.

Skoj att 25an gjort sitt första inlägg på bloggen.
Mindre skoj att han direkt börjar med påhopp som alla vet inte stämmer.
Jag har ju lika bra kondis som en dopad kenyan! ;)

Idag hade vi första fredagsträningen och även första träning innan match.
På söndag möter vi Nässjö HC i tigerkulan och det ska bli skoj att komma igång
med matcher. Vi kommer att rulla runt på fyra femmor och try-out backen
Jonas Nord kommer finnas med även två backar och två forwards från Västervik.
Femmorna får jag se om jag orkar lägga upp sedan kanske.
Det är många juniorer som får chansen på söndag och de ska bli kul att se hur dom
klarar av uppgiften.

Det har även tillkommit en träningsmatch och det är mot Västervik borta på onsdag 17/9.
Roligt att vi får spela ett derby som vi tyvärr gick miste om i serien när västervik tog klivet upp.
Västervik kommer bli tufft men jag hoppas vi kan bjuda upp till match för de finns inget
hockeylag jag ogillar mer än Västervik.

Citat av #25 i bilen påväg hem från träningen: "Jag är färdig för sängen".
Noteras ska då att han varit ledig hela dagen och klockan är ca 19....
Om 25an är bra tränad då får ni avgöra själva.

Vimmerby - Nässjö 17.00 Vimmerby ishall.

Välkomna!

#16

Premiärblogg för 25:an.

Den store #16 lös med sin frånvaro under torsdagsträningen, därav min gästblogg den här kvällen. För er som undrar sägs jobb ha varit anledningen till hans frånvaro, något jag naturligtvis ställer mig mycket tveksam till.
Alla som såg onsdagens träning bevittnade en sinnessjukt sliten Gustavsson, ska jag hitta någon som helst liknelse får jag gå tillbaka lite i tiden, närmare bestämt till 2003.
Jörgen Brink tvärdog på sistasträckan i VM-stafetten och en solklar guldmedalj förvandlades till brons. Ni som kommer ihåg Brinks plågade ansiktsuttryck under slutklämmen av stafetten, ni vet också hur Gustavsson såg ut under gårdagens tvåmål.
Med det i bakhuvudet kan det tyckas både underligt och roligt att han tidigare sågat min träningsnärvaro under sommaren.

Nog om det, jag tänkte presentera mig lite kortfattat innan jag går vidare. Mitt namn är Oscar Bengtsson och jag är 20 år, bor i världsmetropolen Hultsfred. Jag inledde min karriär i Linköpings knattelag, när familjen sen flyttade till Hultsfred blev det att fortsätta spela hockey, då i Tigerkulan.
Kommande säsong är min fjärde i A-laget och jag ser fram emot att komma igång på allvar, suget är större än någonsin.

Mer än så behöver jag inte tråka ut er om det, tillbaka till nuet. Torsdagens träning var lagets tredje på is och för varje ispass som går blir det bättre, precis som sig bör.
Dagens träning innehöll lite av varje, det jag personligen minns allra mest är 1-1 övningen. En äckligt hal Eric Karlsson grundlurade mig och satte även pucken i mål, det får inte hända igen, det gjorde ont i mig.
Redan imorgon får jag chansen till revansch då ny träning väntar..

#25

Idag hade ...

Idag hade vi ispass nr2 för säsongen. Första ordentliga passet.
Och vi hade även ihopplockade femmor av nils-gunnar, men känns som dom
femmorna inte är att lägga för mkt vikt vid då det fortfarande är väldigt ovisst hur
truppen kommer se ut. Annars tyckte jag träningen såg ganska bra ut men
man märker ju bara att de är pass två på is, alla pass sitter inte riktigt och årets
första 2mål såg väl mest ut som en hönsgård. Men sånt är aldrig bra första passen.

Idag hade vi även en back med Jonas Nord senast i hedemora och tränade. Han ska
vara med och träna torsdag-fredag sen skulle han till boro nästa vecka och
träna med dom. Svårt och säga efter en träning hur bra han var men han verkade helt
okej de jag såg. Sen vilket lag han blir i beror nog mycket på jobb.

Franzen hade även hittat suget och var med o tränade idag och han hade lika mkt lim på
klubban som alltid. Vi får hoppas han tar sitt förnuft tillfånga och fortsätter iår med.

Jaensson har ännu inte varit med och tränat men idag var han upp i hallen under träningen
och fixade en plats i omkl.rummet och la in sin utrustning m.m
Han kommer säkerligen göra första träningen nu torsdag eller fredag.

#16

Första ispasset.

Ikväll hade vi vårat första ispass. Var väl inget direkt jätteorganiserat träningspass utan
mera bara att komma igång lite.
Vi började och avslutade med att man fick åka runt o lattja lite och emellan körde nils-gunnar
3-4 lätta passningsövningar.
Imorn kommer de troligen bli lite mer "vanlig träning" och sen kommer de väl
sättas ihop några femmor som ska få känna på lite spel med varandra innan matchen mot
nässjö på söndag. Femmorna kommer nog ändras om ganska rejält fram till seriestart kan
jag tro med tanke på att vi är långt från full trupp än. Men jag såg strömdahl uppe vid rinken
under träningen och vi snackade även med franzen efter träningen och han lät inte helt omöjlig
till spel.
Sen hoppas jag verkligen att wideen spelar tillslut, om dessa tre blir klara plus nån mer
back så börjar de se helt okej ut. Resten av truppen kan fyllas ut av junior, totalt onödigt o ta hit
nån dussinlirare.

#16

Ikväll så ...

Ikväll så var vi uppe i hallen och gick igenom våran utrustning, sågade och tejpade
stickor ja allt sånt som behövs så man kan köra på. Så nu är man ganska sugen
på att kliva ut på isen. Imorn skulle vi bara köra ett lätt ispass och bara åka runt
och känna på grejerna och försöka damma av tekniken. Sen på onsdag ska vi
köra första riktiga ispasset denna säsong.

Truppen som fortfarande inte är full har jag tyvärr inte så mycket nytt om förutom
att Jaensson var uppe i hallen idag så ryktena man hört om att de skulle vara nåt
problem med kontraktet kan man nog strunta i. Zäta var även han uppe och kollade
läget och han kommer spela är klart tror jag bara att han inte kommer kunna träna
fullt ut pga husbygge, men jag tror nog han kommer vara ganska mkt ändå när
allt kommer igång. Sen är det ju även en hel del juniorer som kommer få visa vad
dom går för nu, är några stycken som flyttat tillbaks från olika ställen.

omkl.rum
                         Vårat omkl.rum där de spenderas en hel del tid.

#16

Närmar sig

Nu är det snart en ny vecka, en vecka som kommer innehålla de man längtat efter
väldigt mycket senaste tiden. En vecka med ispass! Ska bli väligt roligt att få dra
igång på riktigt igen. Vi var uppe några stycken från laget sent igårkväll och spolade
på ett lager och det börjar se bra ut igen. Hoppas att vi kan gå på tisdag kväll.

Tigerkulan lördag kväll
                                        Tigerkulan sent i Lördags kväll

#16

Sista torsdagsträningen.

Så var sista torsdagsträningen på barmark över. Riktigt jävla skönt att slippa
dra på sig löpardojjerna och få snöra på sig skrillerna istället.
Idag körde vi mestadels intervaller och jag tyckte det såg ganska bra ut och dom
flesta orkade hålla ungefär samma höga tempo varje varv. Och av dom som är klara
just nu så har ju dom flesta varit med ganska mycket och tränat så jag tror vi hänger
med bra i vinter. Sen är ju frågan hur mycket dom spelarna som (förhoppningsvis......)
kommer in laget har kört. Men får hoppas på det bästa.

Det har ju inte direkt varit lättare att ge sig ut i spåren när man läst om alla andra lag
som gått på is för flera veckor sen..
Men nu iaf ska vi gå på nästa vecka, is i tigerkulan blir senast på onsdag har vaktis sagt
men hoppas många kan hjälpa till och spola mkt i helgen så vi kan gå på tidigare och
slippa åka till skithålan västervik och träna..

De jag undrat mest i sommar är hur #25 och #28 ens lyckas hitta på så många ursäkter
för att missa träningar, dom grabbarna måste ha vild fanstasi..

#16

Lite om laget.

Många kanske undrar vad som händer med truppen just nu och varför vi just nu t ex har
lika många keepers som backar. På backsidan är det ju riktigt dålig bredd som det alltid
varit dom senaste åren. Är ju ganska svårt o få tag på bra backar men just nu är
det under all kritik. Dom som är klara för spel nu är Oscar Bengtsson,
Tim dickinson och Martin Modigs. Tre helt okej backar men som sagt bara tre!!!
Hoppas verkligen wideen snörar på sig grillorna iår igen och vad jag hört och tror blir det
även så. Såg även hans bil vid löparspåren i tisdags så han håller nog igång med.
Zäta har ju inte bestämt sig heller hur han ska göra men vad jag hört tar hans husbygge
upp mkt tid så han kan man troligtvis inte räkna med i början av säsongen iaf.
Men även om wideen blir klar så behövs ju iaf 3 backar till och vart dom ska komma ifrån
har jag ingen aning om faktiskt. Förutom att om Petter adolfsson som tränat
försäsong med oss hela sommarn kan köra (haft lite problem med hjärtat)
både back och forward.

På forwardsidan däremot tycker jag det ser ganska bra ut speciellt om vi får dom
påskrifterna vi hoppas på snart. Vi har just nu 8 forwards på pappret men
man kan nog lägga till junioren Erik karlsson som jag tror kommer va med i truppen
och träna med laget, kanske även nån mer junior.
Sen är det ju även några vi hoppas skriver på snart som Fredrik Jonsson som skulle
vara en drömvärning. Sen finns de kanske ett par som inte fått plats i vik som nog
skulle kunna vara helt okej. I övrigt är det väl Strömdahl och Hermansson som inte