Vimmerby - Boro/Vetlanda 5-1

Första hemmavinsten och fortfarande obesegrade, härligt! Tycker vi har kontroll på
matchen mestadels hela tiden. Vi leder även genom hela matchen för första gången
denna säsong. Boro känns aldrig riktigt farliga för utom några enstaka gånger.

Första perioden tycker jag vi spelar riktigt bra. Det är även vi som tar ledningen efter
Christian Wideéns första balja för säsongen. Det går bara ett par minuter innan tvåan
kommer. Philip Skännestig får ett fint pass av Peter Gustafsson och blir nästan helt
ren och lyckats på nåt sätt få pucken i mål. Fram tills detta tycker jag vi äger matchen,
men ca 15 minuter in så tappar vi lite och Boro skapar några lägen. Dom lyckas tyvärr
trycka dit en reducering när vi inte kan rensa ut pucken och Myggan slår in pucken på
volley. 2-1 efter första.

Andra perioden blir ganska sönderblåst. Det är utvisningar större delen av perioden.
Inget lag som har mer press en den andre direkt men det är vi som lyckas vinna perioden
med 2-0. Första målet kom i powerplay där Philip Skännestig kan trycka dit sitt andra för
kvällen framför mål. Och vårat andra mål i perioden är en riktig delikatess. Fredric Jaensson
snor pucken av en av deras backar vid offensiv blå. Han blir ren och avslutar med att dra
klubban bakåt mellan benen och hänga upp den i nättaket!

Vi leder alltså med 4-1 inför sista perioden och man förväntar sig en rejält försök att hämta
igen av Boro. Men tredje perioden blir en ganska avslagen historia. Vi kan även slå spiken
i kistan med 5-1 efter ca 6 minuter. Jim Nordh står med pucken bakom mål och kliver in
köksvägen och kan lägga in pucken mellan bena på målvakten.

Skönt att vi för första gången denna säsong inte hamnar i underläge. Vi kontrollerar matchen
väldigt bra och om det hade behövts hade vi nog kunnat lägga i några växlar till. Nu leder vi
serien med (iaf tills fredag då nittorp spelar istället för onsdag) och det är alltid skoj.

Ett par träningar i veckan nu sen Motala borta nästa.