HC Lidköping - Vimmerby 3-6 (1-2, 2-0, 0-4)

roosterdome. Släpper till alldeles för enkelt runt kassen och vår enorma arbetskraft
som vi haft i dom två första matcherna fanns inte riktigt där. Men att vinna när man
inte spelar bra är även det en styrka och visar att vi kommer bli att räkna med i vinter.
Men helt bedrövliga var vi inte utan vi hade långa stunder bra tryck i Lidköpings zon
och det var mest småsaker vi slarva med. Plus att domarn var nog precis som matchen
den hitills sämsta iår. Känns som han singla slant om när han skulle blåsa i pipan.

Vi börjar matchen med att släppa in ett mål som nu verkar bli en tråkig vana. Men idag
låter vi det inte gå så långt som till 3-0 underläge utan kan kvittera ganska omgående.
Fredric Jaensson slog ett fint pass till Philip Skännestig som fick stå helt ren framför
kassen. Och med ett väldigt placerat skott (läs löst fladder) seglar 1-1 in i nättaket.
Några minuter efter detta lossnar reklamen under isen och det blir spolning. Nåt som
verkat göra oss gott då vi får ta ledningen med 2-1. Johan Hermansson gör fint förarbete
innan han får tillbaka pucken igen och kan vandra in i slottet och trycka dit den. Vi fortsätter
trycka på perioden ut och är nära även 3-1. Men får nöja oss med 2-1 ledning i paus.

Andra perioden är väl våran sämsta i matchen och den förlorar vi även med 2-0. Domarn
tappar även matchen totalt i denna mittenperiod och det är lite parodi över det hela. Deras
2-2 mål kommer i boxplay då dom kan trycka in en retur. Och 3-2 målet kommer efter att vi
tappat puck som siste man. En period som man kan glömma tycker jag.

I tredje spelar vi som alltid denna säsong vår bästa hockey för dagen. Vi pressar på bra
och får en straff efter att Jaensson kommit fri och blivit upphakad. Erik Johansson tar straffen
och försöker sig på sin patenterade fint. Han gör tyvärr inte bort målvakten så mycket som
behövdes för att göra mål och fortfarande 3-2 till Lidköping. Men efter detta är det Jaensson
show
på isen. 3-3 kommer efter en fin pass av Simon Svensson då det inprincip är öppet mål
för Jaensson. Nästa trycker han upp i nättaket med en backhand efter lång press i Lidköpings
zon av andra femman. Han kan sedan sätta spiken i kistan då han fri i slottet kan placera in
3-5 i hörnet. Lidköping tar sedan ut målvakten med någon minut kvar. Då är Jaensson framme
igen och kan göra sitt fjärde mål i öppen kasse. Och alla fyra är även i sista perioden....

Skönt att vinna trots dåligt spel stundtals. Tråkigt däremot var att 25an aka Karamellkungen
skadade sig i foten och fick kliva av dom sista bytena i matchen. Det var när karamellkungen
skulle testa på annat än att käka massa karameller i bussen han fick ont. Han delade ut en open
ice karamell men lyckades även skada sig själv i tacklingen. Bevisar bara att 25an ska hålla sig
till karameller i bussen och inget annat.