Lite tråkigt med endast en pinne när vi har stort spelövertag. Men man kanske
ska vara nöjd ändå med tanke på att vi låg under med 3-0 efter första och 5-3
efter andra.

Första perioden hade vi konstigt nog mest press i Nässjös zon. Dom hade endast
några kontringar kändes det som men det räckte för att gå ifrån till 3-0. Dom gjorde
mål på allt men kontringarna var bra och likaså avsluten. Vi kunde alltså inte spräcka
deras nolla i första perioden trots flera bra lägen. T ex med bara några sekunder kvar
av perioden får Nordh ett sidleds pass av Niclas Heed (som blivit inlånad från VIK
två matcher tillsvidare)och stor del av målet blir öppet men han prickar tyvärr ribban.

Men i andra perioden får tillslut Nässjös målvakt kapitulera. Efter stor tumult framför
mål kan Peter Gustafsson trycka dit första målet för oss. Ett par minuter senare kommer
Anders Kostenius 1-mot-1 på kanten, gör bort motståndarn och kan göra 2-3.
Tyvärr gör Nässjö sedan ganska fort 2-4. Vi får ett par minutera senare boxplay. Men där
kan istället vi göra mål på en kontring. Jillehed får pucken och passar förbi Nässjöbacken
till en fri Erik Johansson som drar av målvakten. Nu är vi riktig pågång men tyvärr så får då
Nässjö knappt en minut senare läge att utöka då dom blir tilldömda en straff. Robin Erixsson
gör inga misstag och sätter enkelt dit 3-5. Det står sig perioden ut.

Tredje perioden börjar riktigt bra då vi i första minuten kan reducera. Wideén lägger
ett snyggt flippass till Peter Gustafsson i slottet som kan göra sitt andra mål för kvällen.
Vi fortsätter trumma på för en reducering men den kommer inte förrän det är ca 5
minter kvar av matchen. Skännestig kliver in köksvägen och passar Nordh som jag tror
sparkar pucken till Niclas Heed som enkelt kan lägga in pucken i mål. Nässjö är sedan
nämast att göra 5-6 när dom har ett skott som tar ribba-stolpe.

Jag tror vi hade fått alla poäng med oss om inte Nässjö fått en sådan bra start med 3-0
i första perioden. Då vi säkert hade dubbelt så mycket tid i anfallszon. Men Nässjö spelar
smart och har väldigt bra kontringar där dom är väldigt effektiva.

På söndag väntar Skara borta. Efter den matchen vänder serien då vi mött alla lag. Alla