Tung förlust.

Det blev en tråkig eftermiddag i elektroluxhallen. I onsdags gjorde vi en ganska väl genomförd
match där vi spelade som vi tränat. Ikväll var det ganska mycket av det som inte stämmde.
Mycket slarv och dåligt jobb gjorde att vi tillslut förlorade denna match.

Första perioden är ganska svängig men vi tar ledningen efter att Erik Johansson kört in pucken
i anfallszon och lirat Filip Jillehed som kan lägga upp den i nättaket. Men Motala kan senare
kvittera med ett snyggt skott. Perioden är ganska jämn med chanser åt båda håll och vi får i
slutet en straff. Fredric Jaensson får ta den men målvakten följer med bra och vi går till paus
med 1-1.

I andra tycker jag vi är det bästa laget större delar av perioden. Men det börjar med att Motala
får göra mål två gånger om. Ett av dom i powerplay. Men sedan börjar vi åka mycket skridskor
och Motala hänger inte med. Dom drar på sig många utvisningar och vi får spela 5-mot-3 ett par
gånger och skapar många lägen som vi tyvärr inte kan ta tillvara på. Men vi gör två mål i
5-mot-5 spel och det första gjordes av Philip Skännestig. Snyggt framspelad till friläge av
Wideén
. Det andra gjordes av debuterande Simon Frisk som störta på bortre stolpen där han
får ett smörpass av Jaensson och kan enkelt göra 3-3.

Tredje perioden börjar väldigt olyckligt då Motala i första bytet drar iväg ett slagskott från
mittplan som tar en väldigt konstig båge som tyvärr letar sig in i mål. Efter detta har vi ett par
byten med ett par riktigt bra lägen att kvittera men lite senare gör dom istället 5-3 och luften går
ur. Dom gör sedan 6-3 i powerplay och sedan 7-3 i öppen kasse.

Väldigt tung förlust, första för säsongen och det efter en dålig tredje period. Men det är bara att
glömma denna matchen och börja tänka framåt mot Nittorp hemma på onsdag. Dom ligger
etta i serien och trots förlusten idag ligger vi fortfarande tvåa, så det är en tidig seriefinal.