Finspång - Vimmerby 1 - 5

Söndagseftermiddag i Turbinhallen och två nya poäng inkasserade. Vår femte seger
hitills och det är ju helt klart mer än godkänt. Ganska enkel seger tycker jag förutom
ett litet tag i andra perioden då vi drar på oss ganska mycket utvisningar. Finspång
var lite sämre än väntat dock med tanke på att dom tagit endel poäng i början av säsongen.
Dom spelade inte heller så fult som jag trodde dom skulle och det hade dom nog behövt
för att ha nån chans.

Fösta perioden är vi det klart bättre laget vilket skottstatisken 18-4 tills oss bevisar. Vi
skapar ganska många lägen men lyckats bara göra ett i första perioden. Det är Fredric
Jaensson
som är framme i slottet och lägger in den mellan benen på målvakten. Lite
senare kan Finspång ganska orättvist men snyggt trycka dit 1-1, vilken som står sig
perioden ut.

Andra är väl vår sämsta period i matchen då vi drar på oss väldigt mycket utvisningar.
Men vi lyckats hålla tätt i alla boxplay och vinna perioden med 2-0. Tomas Jörbrink gör
1-2 på en retur och Fredric Jaensson 1-3 när han kliver in snett i slottet och stänker dit
pucken i nättaket med ett fint slagskott.

I tredje perioden leder vi iofs bara med två mål fram tills det var ca 5 minuter kvar av
matchen, men det känns aldrig särskilt oroligt. Och helt avgjort blir det efter att
Philip Skännestig gjort 4-1 med 5 minuter kvar. Han fick öppet mål efter att målvakten
lämnat retur från Jim Nordhs skott. Senare fick Anders Kostenius (tidigare Strömdahl)
göra mål i sin första match för säsong då han gjorde 5-1 i poweplay i slutet av matchen.

På onsdag är det hemmamatch igen då Nässjö HC gästar Tigerkulan.